۱۳۸۸ مرداد ۱۹, دوشنبه

ساخت غواص دکارتی با سس


وسایل مورد نیاز برای ساخت غواص دکارتی ( وابسته به فلسفه ی دکارت ) :
3 بسته (یا بیشتر ) سس ( مثلا سس گوجه فرنگی یا مایونز )
1 لیوان پر از آب
1 بطری بزرگ آب
مقداری آب برای پر کردن بطری
روش انجام کار :
1. سه بسته سس باز نشده را بردارید
سس های کوچک گوجه فرنگی یا مایونز همانند آن هایی که در رستوران های فست فود می گیرید را تهیه کنید .و مطمئن شوید که قبلا باز نشده و هیچ سوراخی هم ندارند .
2.همه ی بسته های سس را داخل یک لیوان آب بیاندازید آن ها معمولا در سطوح متفاوت از یک دیگر شناور می شوند، و یکی از آن ها یا بیشتر در آب فرو می رود. یک بسته را انتخاب کنید ،
بسته ای را که به سختی و با سرش روی آب شناور است . در این جا بسته ی قهوه ای انتخاب می شود.


3. بسته ی انتخاب شده را در بطری پر از آب بیاندازید ( نکته : بطری باید از جنس پلاستیک باشد ، نه شیشه ) ممکن است بخواهید بسته را کمی تا کنید تا بتوانید آن را از سر بطری داخل کنید .دقت داشته
باشید که بسته هنگام انجام این کار باز نشود .


4. آب بیشتری را به بطری اضافه کنید تا زمانی که کاملا با آب پر شود این لازم است که بطری پر باشد .


5. درب بطری را خیلی محکم ببندید
6. اطراف بطری را فشار دهید و ببنید بسته ی سس چه کار می کند . باید به ته بطری فرو رود .


7. بطری را رها کنید . وقتی که فشار را بر می دارید ، بسته به بالا بر می گردد .


8. اگر بطری را خیلی زیاد فشار دهید . خواهید دید که فشار زیاد باعث سیع حرکت کردن غواص به زیر آب می شود .
تغییر روش ها :
1. بطری محکم شده را در یک ظرف آب قرار دهید و آن را خیلی آرام روی حرارت گرم کنید .گرم کردن آب باعث منبسط شدن آن ، و افزایش فشار داخل بطری می شود ،
که بعد از آن غواص را به زیر آب فرو خواهد برد
2 .بعد از آن اجازه دهید تا بطری سرد شده ، و آب منقبض شود ، فشار افت می کند و غواص دوباره به بالا بر می گردد .
چرا این گونه کار می کند ؟
چه شیء فرو رود یا شناور بماند ، بستگی به وزن کلی آن شیء دارد که بیشتر یا کمتر از آن وزنی است که آب جابه جا می کند . وقتی که یک بسته به سختی شناور است تنها آن قسمت هایی که
چگالیشان کم تر از آب است ( هوا ) باعث خنثی کردن قسمت هایی می شوند که چگالیشان بیشتر از آب است ( بسته و سس ) .غواص دکارتی ( وابسته به فلسفه ی دکارت ) کار می کند چون فشاری
که شما روی بطری اعمال می کنید به حباب هوای داخل پاکت منتقل می شود ، و آن را کوچک تر می کند . بنابراین غلظت یا چگالی آن را افزایش می دهد .هنگامی که این رخ می دهد ، بسته ، به
همان اندازه ای که هوا سس را خنثی می کند فرو می رود نه بیشتر. وقتی که شما فشار را رها می کنید ، حباب هوا دوباره منبسط می شود ، و بسته بالا می آید . ماهی یک کیسه ی هوا در بدنش
دارد و با کنترل مقدار هوا در کیسه ، از همین قانون علمی برای بالا و پایین رفتن استفاده می کند . زیردریایی ها نیز از همین قانون برای فرو رفتن و رو آمدن استفاده می کنند .
همچنین مطابق قانون پاسکال ، اعمال فشار دریک مایع ، به طور مساوی در تمام مایع اعمال می شود. مهم نیست که شما کجای بطری را فشار دهید ،بالا را یا پایین ، فشار به طور مساوی اعمال
خواهد شد و همان اثرغواصی اتفاق خواهد افنتاد .

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر