۱۳۸۸ مهر ۹, پنجشنبه

کف لیمو


دانش آموزان بارها خواص اشیاء ، همچنین راه های مختلفی که اشیاء با هم واکنش می دهند ، نظیر واکنش های شیمیایی ، واکنش های فیزیکی و مغناطیسی را مطالعه می کنند.
هیچ چیز مثل این نیست که دیگران شما را وقتی که یک بر هم کنش را انجام می دهید تماشا کنند . در خیلی از این فعل و انفعالات به علم همانند یک جادو نگاه می کنند .
این جا یک سر گرمی علمی به نام " بر هم کنش " داریم که می توان با یک سری وسایل پایه و ابتدایی که در آشپزخانه یافت می شود ، آن را انجام داد .

آن چه که نیاز دارید :

یک فنجان خالی
جوش شیرین
قاشق اندازه گیری
قاشق پلاستیکی برای مخلوط کردن
لیمو ترش تازه ، که به چهار قسمت تقسیم شده
مایع ظرف شویی

آن چه که باید انجام دهید:

برای تسریع کار ، فنجان خود را با یک مخلوط ویژه پر کنید :
- حدود یک قاشق چایخوری از جوش شیرین را درون فنجان بریزید .
- حدود دو قاشق چایخوری از مایع ظرف شویی را درون فنجان بریزید و هم بزنید تا با جوش شیرین مخلوط شود .
2. حال زمان شروع نمایش فرا رسیده است . تماشاچیان را برای نمایش به آشپزخانه بیاورید .
3. آب دو تکه از لیمو ها ( 2قسمت از 4 قسمت ) را بگیرید و درون فنجان بریزید .
4. وقتی که آب لیمو با جوش شیرین و مایع ظرف شویی مخلوط شد ، فورا شروع به کف کردن می کند . و یک توده ی نرم لیمویی –با عطر صابون ایجاد می کند .

چه اتفاقی می افتد ؟

اسید لیمو ها با جوش شیرین واکنش می دهد ، که اصل پایه است . این بر هم کنش ، حباب های کربن دی اکسیدی ایجاد می کند ، که باعث حباب زدن صابون و ایجاد کف می کند .

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر